martes, 5 de enero de 2010

De qui són els infrahumans (I).






M'he referit ja unes quantes vegades als infrahumans, ha arribat, donç, l'hora de dir qui són els infrahumans. En aquest post i en els propers esbrinaré quina es la meu concepció de Humanitat, que són els infrahumans i vos posaré exemples de personatges històrics que considere humans, perqué els considere humans, també comentaré perqué alguns personatges de la història per molt influents que hagen sigut no els considere humans.
Per explicar el concepte de humans tiraré mà d'alguns filosofs. Així, per Ortega la societat està composada de majories i minories. Les majories són les masses, les minories estàn formades per les elits dirigents. Si bé Ortega s'esforça molts en explicar aquests conceptes, jo simplement crec que les coses són així i prou. D'ahí endavant discrepe d'Ortega, donat que jo pense que la natura ha dotat a determinats individus d'una condició superior a la resta, aquests deuen ser les elits. Fa pena veure tan de infrahumà ocupant llocs dirigents en la societat pels que no estàn dotats. Tot això naix dels conceptes del segle XVIII de democràcia, drets humans, i demés idiotades inventades, per tal de netejar les elits existents en aquells moments, que ja s'havien podrit i ni eren els més dotats per la natura ni eren mereixedors d'ocupar aquets llocs. La noblesa havia esdivingut una élit podrida perque es pertanyia a aquest estament per naixement  i els gens estaven corromputs, aquesta noblesa necessitaven ser reemplaçada per aquells qui la natura si havia dotat per exercir el comandament de la societat i que, fonamentalment, es trobaven entre la burgesia.
La burgesia dotada, per tal d'acabar amb la noblesa i ocupar el lloc que els corresponia, van tenir que crear aquests conceptes i obtenir mitjançant les masses el poder. Per a aconseguir això calia que les masses cregueren que ells també tenien dret a escollir es dirigents i que ells també podien ser dirigents. Aleshores va nàixer un concepte renovat de democracia, lluny del concepte de la Grècia clàssica, i el concepte nou, el de sufragi universal, un home un vot. Així van esdevindre les grans revolucions, per a que els més dotats asumiren el poder.
Els que jo anomene humans són les élits, els infrahumans les masses.


Top Països catalans

No hay comentarios:

Publicar un comentario